荷兰屯特大学Jan Feijen教授和苏州大学钟志远教授学术报告
发布人:系统管理员  发布时间:2017-12-25   浏览次数:4
 讲座时间:12月18日下午2:00
讲座地点:江宁校区实训楼401报告厅
讲座一:Design of Nanosystems for Treatment of Gliomas
主讲人:Jan Feijen 教授
讲座二:肿瘤靶向多功能纳米药物
主讲人:钟志远教授
主持人:陈维研究员

报告人简介
Prof. Dr. Jan Feijen (University of Twente, the Netherlands)
Jan Feijen is a Professor of Polymer Chemistry and Biomaterials at the University of Twente (The Netherlands), Chair Professor at Soochow University Biomedical Polymers Laboratory and Adjunct Professor of Pharmaceutics at the University of Utah.  He trained 90 PhD students and has co-authored over 600 papers with more than 28.000 citations, H-index 90 (Web of Science). He has served on many editorial boards, was the co-founding editor of the J. Controlled Release. He is a Fellow of the American Society for Biomaterials, since the start, and a Fellow of the Controlled Release Society. He was the former governor of the Controlled Release Society, European Society for Biomaterials and International Society for Artificial Internal Organs. He has received numerous awards including the Best Paper Award of the J. Controlled Release, Controlled Release Society (1992), the Clemson Award, American Society for Biomaterials (1994), the Founders Award, Controlled Release Society (1998), the George Winter Award, ESB (2002) and the Award for Distinguished Service in Advancement of Biomaterials Science, Japanese Society for Biomaterials (2008).

钟志远教授(苏州大学)
苏州大学特聘教授,美国化学会期刊Biomacromolecules(影响因子:5.246)副主编,国家杰出青年基金获得者,国家“万人计划”创新领军人才。苏州大学生物医用高分子材料重点实验室主任。2011-2012年担任苏州生物纳米园副总裁。研究领域涉及生物医用高分子材料、纳米药物(化学药物、蛋白质药物、RNA药物)、及肿瘤靶向治疗。在国际主流期刊发表论文200余篇,论文共被引用12000多次,H-因子62 (web of science),3篇论文入选“中国百篇最具影响国际学术论文”,连续入选中国高被引学者榜单(材料科学领域)。申请了40项国家和国际发明专利(其中授权12项),11项专利技术已转让。除担任Biomacromolecules副主编外,他还担任了Journal of Controlled Release(IF 7.786)多期的客座主编,Materials Today (IF 21.695), Journal of Controlled Release,Journal of Materials Chemistry B等十多个国际期刊编委,国内期刊《中国科学:化学》及英文刊SCIENCE CHINA Chemistry青年编委,《药学学报》及英文刊Acta Pharmaceutica Sinica B编委,新型高分子材料与控制释放系列高水平国际学术会议(SIPCD)主席,国家自然科学基金委员会评审组专家,中国材料研究学会高分子材料与工程分会常务理事等。江苏省教育厅优秀科技创新团队带头人。获得了美国化学会的“生物大分子/大分子青年研究者奖”(2014)、德国洪堡基金会“贝塞尔研究奖”(2013)、日本和美国控制释放学会共同颁发的“亚洲药物释放系统突破技术奖”(2013)等国际奖励。入选国家“万人计划”创新领军人才、国家杰出青年科学基金获得者(杰青结题特优)、国家百千万人才工程并授予“有突出贡献中青年专家”荣誉称号、科技部中青年科技创新领军人才、江苏特聘教授、江苏省333工程第二层次培养对象、苏州市十佳魅力科技人物等。享受国务院政府特殊津贴。

欢迎广大师生届时前往!

工学院
2017年12月11号